Lithium-ionbatterijen Van Nanoformaat

Deze week is er veel nieuws geweest over lithium-ionbatterijen. Het nieuwste komt van Popular Science, dat de technologie rond lithium-ionbatterijen in toepassingen op nanoschaal onderzocht. Blijkbaar zou nieuw door DARPA gefinancierd onderzoek (klinkt vergelijkbaar met de gekke hippie-organisatie, het DARMA- initiatief, uit Lost) een revolutie teweeg kunnen brengen in draagbare voedingen, wat zou kunnen leiden tot lithium-ionbatterijen die kleiner zijn dan een korrel zout. Kunnen lithium-ionbatterijen van nanoformaat de toekomst zijn van het vermogen van kleine apparaten?

Lithium-ionbatterijen Van Nanoformaat In Elektrisch Gereedschap

Lithiumionbatterijen Van Nanoformaat In Elektrisch Gereedschap

Dit kan worden gebruikt om gereedschappen aan te drijven. We hebben geen idee, maar het is toch ongelooflijk cool. Misschien zullen batterijen zoals deze ons ooit in staat stellen huizen te bouwen van synthetische materialen door ze eenvoudig naar een ontwerp of model te vormen. Of misschien creëer je kleine robots die de wereld vernietigen door alle bekende vormen van metaal te eten die we gewoon niet kennen.

Het werk vindt plaats aan de Universiteit van Californië in Los Angeles en wordt geleid door Jane Chang, die een kleine vaste elektrolyt ontwerpt die ervoor zorgt dat lading tussen twee elektroden op nanoschaal kan stromen. Dit zijn kleine, kleine dingen. Deze kleine batterijen zouden micro-apparaten van stroom kunnen voorzien, en dat is het punt van de technologie.

Het probleem zit niet in de theorie, maar in hoe het allemaal werkt. De elektrolyt van miniatuurformaat is eigenlijk gewoon een reeks nanodraden bedekt met geleidend materiaal. Om ervoor te zorgen dat het lithiumaluminiumsilicaat (zeg dat vijf keer zo snel) blijft plakken, gebruikt Chang een atoomlaagdepositiemethode die helaas erg langzaam is. De vaste verbinding is gecoat en laat stroom door de nanobatterij stromen. Danano-draden zijn ontworpen om een hoge oppervlakte-tot-volumeverhouding te hebben, waardoor ze efficiënter zijn.

Het is duidelijk dat dit niet snel naar massaproductie zal gaan, maar dit is hoe alle doorbraken en nieuwe technologie beginnen. Als de theorie eenmaal in de praktijk is uitgewerkt, kunnen grote geesten samenkomen en werken aan de uitdagingen van proces- en massaproductie, in dit geval toepassing).